Dieta w walce z anemią
- 569 Views
- Redaktor libiszewski.pl
- 18 marca 2019
- Kompendium wiedzy o diecie
Robiłaś w ostatnim czasie podstawową morfologię krwi i wyniki badań wskazują na to, że możesz być zagrożona anemią? Bez paniki, dzięki odpowiedniej modyfikacji codziennej diety możesz pozbyć się problemu i cieszyć się dobrym zdrowiem. Sprawdź tylko na co musisz uważać, a jakie produkty koniecznie musisz włączyć do jadłospisu. W pierwszej kolejności postaw na produkty z największą zawartością żelaza. Jeżeli nie jesteś fanką mięsa – mam dla ciebie przykrą wiadomość – będziesz musiała się z nim przeprosić. Mięso nie dość, że zawiera bardzo dużo żelaza, to na dodatek występuje ono w nim w najbardziej przyswajalnej przez organizm ludzki formie. W drugiej kolejności powinnaś zadbać o to, aby na twoim stole nie zabrakło warzyw i owoców. Najwięcej żelaza zawierają rośliny zielone. Wśród nich króluje oczywiście szpinak. Zacznij eksperymentować i dodawać szpinak do potraw, które przygotowujesz. Rewelacyjnie smakują kopytka ze szpinakiem, czy pierś kurczaka nadziewana szpinakiem, pieczarkami i serem feta – oczywiście wszystko musi być odpowiednio przyprawione!

- 24 kwietnia 2022
Dieta a farmakologia
- 24 marca 2022
Dieta pudełkowa
- 25 lutego 2022
Dieta w walce z cellulitem
- 7 stycznia 2022
Dieta a farmakologia
Dieta pudełkowa
Dieta w walce z cellulitem
Dieta wątrobowa opinie
Jak wybrać odpowiednią dietę?
Dietetyk
Dieta, ale jaka?
Zdrowa dieta